Biografi

 

Jag föddes i San Francisco, USA, 1970. Min mamma är svensk och min pappa är amerikan. När jag var två år flyttade hela familjen till Göteborg, där jag är uppvuxen.

Jag har så länge jag kan minnas velat bli skådespelare. När jag var tjugo år åkte jag ner till Vordingborg i Danmark för att gå på Body Theatre and Drama School, en 2-årig utbildning med inriktning på fysisk teater och performance.

Några år senare kom jag in på Teaterhögskolan i Malmö och 1997 tog jag min examen därifrån. Sedan dess har jag arbetat professionellt som frilansande skådespelare, mest med teater men också med film, radio och TV.

Under några år var jag med och drev den fria teatergruppen Teater Bhopa i Göteborg, där jag medverkade i flera uppsättningar.
År 2002 flyttade jag till Stockholm, och här bor jag fortfarande. Här har jag arbetat på de flesta av stadens scener: Stockholms Stadsteater, Riksteatern, Teater Tribunalen, Strindbergs Intima Teater för att nämna några.

Mellan 2007 och 2010 var jag anställd på Uppsala Stadsteater, där medverkade jag b la i uruppförandet av monologen Bitterfittan som även gjorde gästspel på Stockholms Stadsteater och Pusterviksteaten i Göteborg. 2011 dramatiserade jag novellen Taklagsöl för Strindbergs Intima Teater, där jag även spelade huvudrollen, min första roll som man.

2012 föddes min dotter, några år av föräldraledighet följde.

2015 spelade jag återigen man, dock utan mustasch denna gång… Johan i Scener ur ett äktenskap av I Bergman(med ombytta roller) på Teater Brunnsgatan Fyra. Även gästspel på b l a Stora Teatern i Göteborg och Bergmanfestivalen på Fårö.

De senaste åren har jag även parallellt arbetat mycket som skådespelare/pedagog med regi-eleverna på Stockholms Dramatiska Högskola, STDH, under regissör och professor Hilda Hellwigs ledning.

Nu senast (2018) medverkade jag i uppsättningen Mor/Dotter på Stockholms Stadsteater, som fick ett mycket fint mottagande, både av publik och press.